Ерозія шийки матки

Ерозія шийки матки

Ерозія шийки матки

13/02/2003, Світлана

У мене ерозія шийки матки, здала аналізи на інфекцію виявили цитомегаловірус, ureaplasma urealyticum (біовар) — Parvo, anti-Toxo IgG-45,0 (норма-6 полож.) І anti-CMV IgG 14,0 (норма 0,7 полож .). Призначили Вільпрафен по 500мг-2 р. в день 2 тижні. Віферон свічки по 1 млн.

10 св.по 1 св. на ніч в пряму кишку 5 днів, 5 днів перерва. Вобензим по 3 т.3 р.в день 2 тижні, Елейберококк по 15 кап.2 рази на день (ранок, вечір) після прийому антибіотиків 1 т. Флакона 150мг. Це все спільно з чоловіком і безпосередньо мені Тержинан влаг.таб.-10 днів по 1 таб. в день під влаг. Гінопеваріл -3 свічки по 150 мг. по 1 св.на ніч, і Бифидумбактерин свічки 7 — днів.

Чи правильно мені призначили лікування, т.к препарати не з дешевих за моїми підрахунками нас на лікування потрібно 5 тисяч, що це за віруси? Чи можливо їх вилікувати? Чи можна з ними народити дитину?

Щодо токсоплазми і ЦМВ — у Вас є імунітет до цих захворювань, IgG свідчать про нього. Якщо уреаплазму виявили методом ДНК-діагностики, то треба провести лікування. Схема, призначена Вам цілком підходить.

На жаль, лікування уреаплазмоза дійсно дуже дороге.

30/01/2003, Сiela

У мене виявили велику ерозію шийки матки. Біопсія встановила железисто-сосочковую ерозію. Всі аналізи хороші, за винятком двох — "ключові клітини" (Поставлений діагноз бактеріальний вагіноз) і уреаплазма. Гінеколог сказав, що треба лікувати вагіноз. Схема лікування була наступна: метронідазол (10 днів по 2 табл), свічки з реаферон, укол Кирина, біфідумфлора-5 днів по 2 таблетки, спринцювання з розчином календули (1ч.ложка на півлітра води).

Після прийому метронідазолу почалася молочниця. Я вирішила лікуватися препаратами доктор Нона. Що виявилося досить успішно.

Перездала аналізи — від запалення та інфекції і немає сліду. Аналізи відмінні. Але тепер залишається одна проблема — ерозія. Кольпоскопія показала, що потихеньку почалася епітелізація по краях, але вглиб по шийці ерозія ще не епітелізіруется.

Раніше зроблена біопсія показала наявність залізисто-сосочковой ерозії. У мене питання — вилікую я такого роду ерозію препаратами доктор Нона + свічки Фітомакс + обліпиховий свічки (свічки порадив гінеколог)? Я категорично проти припікань.

Ще не народжувала і не було абортів. Цього року планую вагітність. Будь ласка, дайте мудру пораду.

Перевірте статеві інфекції (мікоплазми та уреаплазми, хламідії, вірус папіломи) методом ДНК (ПЛР) діагностики. Справа в тому, що я не згодна з тим курсом лікування, який Вам призначили. Трихопол застарілий препарат, він зовсім неефективний. Препарати "D-r NONA" могли допомогти, це хороше лікування. Якщо інфекцій немає, проведіть 5 процедур промивання розчином для полоскання і введення тампона з грязьовий маскою для обличчя на 2 години.

Можна одночасно приймати Равсин.

30/01/2003, Лена

Мені 2 роки тому робили виявили ерозію шийки матки. Зробили мазок. Аналізи хороші. Я ще не народжувала.

Зробили припікання рідким азотом. Після цього ходила на обстеження, лікар сказав, що все затягнулося. Тільки недавно дізналася, що родили ерозію не можна припікати.

Чи позначиться це на можливості народжувати? Чи потрібно проходити яке-небудь лікування, щоб залікувати рубці?

Рубці можна прибрати тільки при пластичної операції. На можливість завагітніти це не впливає, рубець заважає розкриттю ш / м при пологах, пологи при цьому затягуються, і може статися розрив ш / м по рубцю і фіналом є рецидив ерозії. Я можу провести Вам курс квантової терапії апаратом РІКТА, це сприяє розсмоктуванню рубців.

27/01/2003, Олександр

Моя дружина звернулася в клініку зі скаргою на біль у правому боці. Здала аналізи: мазок на АК — не виявлені; кров на антитіла до бліда трепонема — негативно; герпес — не знайдений. Поставили діагноз: хронічний двосторонній аднексит, періаднексіт в стадії ремісії. Ретродевіація тіла матки. Ерозія шийки матки в стадії неповноцінною епідермізаціі. Рекомендовано: спрямована в ОЗХ для кольпоскопії, біопсії шийки матки.

Скажіть, чи так необхідний цей аналіз і які наслідки цього аналізу? У мене поставили діагноз: урогенітальний уреаплазмоз, герпес, хр. уретропростатит, загострення.

Всі проблеми Вашої дружини і Ваші пов’язані з персистированием у вас обох уреаплазменной та герпетичної інфекції. Це вона викликала простатит у Вас і запалення придатків у подружжя, не дає зажити ерозії. Треба обов’язково спочатку провести лікування статевих інфекцій, а вже потім лікувати все інше.

24/01/2003, Анонім

У мене ерозія шийки матки, зробили біопсію. Ds: Хронічний ендоцервіцит. Помірна дисплазія малослойного (не впевнена в правильності написання цього слова) плоского епітелію, паракератоз. Що це?

Це небезпечно? І які методи лікування існують?

Спочатку треба вилікувати хронічну інфекцію, яка провокує запалення шийки матки. Це хронічна інфекція викликала порушення формування клітин МПЕ — багатошарового плоского епітелію, що покриває ш м — дісплазію2. А паракератоз позначає зроговіння зовнішнього, прикордонного шару ерозії. Перед початком лікування треба перевіритися на статеві інфекції методом ДНК-діагностики.

Нерідко уреаплазми, мікоплазми, вірус папіломи є причиною хронічного цервицита.

17/01/2003, Л.

Мені 2 місяці тому зробили криодеструкцию шийки матки, у мене ПВІ, взяли біопсію, після обстеження сказали що потрібно робити ще раз крио, але у Вашій консультації я вичитала що потрібно все таки спочатку пролікувати ПВІ. Чи права мій лікар, сказавши що це все пізніше, після кріо?

Будь-яке лікування на тлі інфекції марно, буде рецидив ерозії. Так що, спочатку лікування від статевих інфекцій, і тільки потім припікання.

16/12/2002, Віка

У мене велика ерозія шийки матки, дитині 4 роки, аналіз мазка нормальний, аналіз на цитологію — 2 ступеня. Лікар призначила перед припіканням 10 днів Тержинан і спринцювання ромашкою. Сказала, що потрібно робити тільки припікання струмом, що ні кріотерапія, ні лазер в цьому випадку не дадуть повного результату, можуть виникати рецидиви.

Я хотіла б запитати — невже припікання лазером менш ефективно, я читала, що після нього немає таких рубців, а якщо я ще зберуся народити дитину, чи не буде перешкодою припікання струмом?

Треба ще перевірити шляхом ДНК-аналізів приховані статеві інфекції: хламідії, мікоплазми, уреаплазми, віруси папіломатозу високого і низького ризику онкогенності, тому у Вас 2 ступінь дисплазії (як я зрозуміла). А дисплазія — це утворення нетипових клітин, результат впливу інфекції. Напишіть мені повторно, після отримання результатів аналізів, я порекомендую ефективне лікування.

А припікати можна тільки після лікування від інфекції, інакше буде рецидив. Більш абсолютно припікання лазером.

У мене така проблема. Два роки тому були пологи, після цього спостерігалася з приводу ерозії шийки матки і через рік після пологів мені була проведена кріодеструкція Ш.М. рідким азотом. Попередньо була зроблена кольпоскопія і мазок, інших аналізів не робилося.

Рівно через місяць після кріодеструкції був зроблений міні-аборт (з’ясувалося, що на момент "заморозки" я була вагітна 1-2 тижнів.) Ще через місяць огляд показав кандидоз, цервіцит, дисплазію (цітологіч. аналіз) і підозра на лейкоплакию (як пояснили — прогресування ерозії). Але перед проведенням повторної кріодеструкції був проведений ПЛР-аналіз на ЗПСШ, виявлений і проліковано хламідіоз і уреаплазмоз. Вже здані контрольні ПЛР-аналізи, статевих інфекцій немає, але буквально кожні 2 місяці рецидивує молочниця і тому весь час відкладається лікування (кріодеструкція) шийки матки.

Я хотіла б дізнатися: 1) Чи є кандидоз перешкодою для кріодеструкції; 2) якщо статевих інфекцій немає, в чому причина його рецидивів; 3) чи є взагалі необхідність у кріодеструкції і чи не може бути прийнята лікарем за прогресування ерозії картина запалення, яке у мене не виліковується?

Мабуть, інфекція все-таки є. В умовах інфекції не можна проводити лікування ерозії, вона все одно не заживе, інфекція не дасть. Перевіртеся ПЛР методом на віруси папіломи. Саме вони можуть викликати дисплазію і лейкоплакию, провокувати імунодефіцит, на тлі якого тривало існує кандидоз.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!